Savo-Solar ehdottaa, että Kenth Granljung, Christof Gey ja Michael Mattsson valittaisiin uusina riippumattomina jäseninä hallitukseen tavoitteena vahvistaa markkina-, myynti-, rahoitus- ja IR-osaam…

Share:

Savo-Solar Oy                       Yhtiötiedote                            12.4.2016 klo 16:30 (CET)

Savo-Solar ehdottaa, että Kenth Granljung, Christof Gey ja Michael Mattsson valittaisiin uusina riippumattomina jäseninä hallitukseen tavoitteena vahvistaa markkina-, myynti-, rahoitus- ja IR-osaamista

Osakkeenomistajat, jotka edustavat noin 30 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä, ehdottavat yhtiökokoukselle, joka pidetään 19.4.2016, että yhtiön hallitukseen valitaan uusina yhtiöstä riippumattomina jäseninä yllä mainitut henkilöt. Samat osakkenomistajat ehdottavat, että nykyiset jäsenet Feodor Aminoff ja Sami Tuhkanen valitaan uudelleen hallitukseen.

Johtaja Sami Tuhkanen, Sitra: “Suurimmat osakkeenomistajat halusivat vahvistaa hallitusta teollisuuden kokemuksella sekä ymmärryksellä suuren mittakaavan uusiutuvan energian lämmitysjärjestelmistä eri markkinoilla. Lisäksi halusimme hallitukseen lisää kokemusta ja osaamista Ruotsin rahoitusmarkkinoista sekä sijoittajasuhteiden hoitamisesta. Kun hallitukseen valitaan Kenth, Christof ja Michael uusina jäseninä, hallitus pystyy entistäkin paremmin antamaan tukea yrityksen nopealle kasvulle.”

Uudet hallituksen jäsenet kommentoivat nimitystään seuraavasti:

Kenth Granljung: “Savo-Solar on erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa ja yhtiön vahva arvolupaus asiakkaille perustuu ainutlaatuiseen tuotteeseen ja vahvaan osaamiseen. Haluan olla mukana tässä yhtiön matkassa tulevaisuuteen. Minä pystyn antamaan yhtiölle lisäarvoa kansainvälistymisestä, kasvustrategioista ja strategisista valinnoista perustuen kokemuksiini pääosin cleantech- ja LVI-sektoreilta.”

Christof Gey: “Aurinkoenergia on puhdasta ja ilmaista, ja sen käyttäminen lämmittämiseen on erittäin tehokasta. Savo-Solarin tiimillä on erittäin laaja osaaminen, ja he käyttävät viimeisimpi teknologioita valmistaakseen maailman tehokkaimpia aurinkolämpökeräimiä – tämä tekee Savo-Solarista ainutlaatuisen pienen jättiläisen. Toivon pystyväni antamaan Savo-Solarille käyttöön sen osaamisen, jonka olen käytännön kokemuksien kautta saavuttanut 37-vuotisella urallani aurinkolämpöjärjestelmien suunnittelemisessa, valmistamisessa ja markkinoinnissa, ja ennenkaikkea laajan kansainvälisen verkostoni.”

Michael Mattsson: “Savo-Solar on ainutlaatuinen investointimahdollisuus kapealla, mutta kasvavalla cleantech-teollisuuden sektorilla. Etenkin markkinoiden jo testaaman ja hyväksymän huippuluokan suurten nano-pinnoitetuiden absorbereidensa ansiosta. Hallituksen jäsenenä osallistun varmistamaan Savo-Solarin menestyksekkään tulevaisuuden talouden, kustannusrakenteen ja sijoitusmarkkinoiden näkökulmista.”

Uusien hallituksen jäsenien työkokemus:

Kenth Granljung (s. 1971), M.Sc. (tekninen fysiikka) ja MBA (kansainvälinen liiketoiminta)
Kenth Granlund toimii Aluejohtajana Nordics Swegon Group:issa ja on menestyksekkäästi toiminut useissa kansainvälisissä johtotehtävissä IMI Hydronic Engineering:issä, Climatewell AB:ssa and Vacon Group:issa. Lisäksi hän on toiminut kansainvälisen myynnin johtotehtävissä Siemensillä ja ABB:lla. Kenthillä on yli 15 vuoden kokemus globaalista liiketoiminnasta LVI-, cleantech, teollisuus- ja energia aloilta. Hän toimii hallituksen jäsenenä COMSYS AB:ssä elokuusta 2014 lähtien.

Christof Gey (s. 1964) M.Sc. (mekaniikka)
Christof Gey työskentelee Solarstation SVS GmbH:n palveluksessa kansainvälisesti konsulttina sekä aurinko- ja lämmitysmarkkinoihin liittyvän maahantuonnin ja vähittäismyynnin parissa asiakkaille, jotka ovat muun muassa Kiinassa (Linou-Ritter, Himin), Yhdysvalloissa (NTS-Solar), Kanadassa (Enerworks, ArntjenSolar), Espanjassa (Isophoton), Puolassa (Hewalex), Ruotsissa (ClimateWell) ja Saksassa (Consolar, Solvis, MP-TEC, Ferro, NARVA Lichtquellen GmbH jne.). Vuonna 1999 hän perusti aurinkokeräimiä valmistavan ja myyvän GeySolin ja toimi yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 2004. Vuosina 1995-1999 hän työskenteli lämmitysurakoitsija Erwin Maier GmbH:n palveluksessa ja vuosina 1993-1995 insinöörinä Ing. Büro geTec:in palveluksessa.

Michael Mattsson (s. 1973), M.Sc. (Stockholm School of Economics; BA/Finance)
Michael Mattsson työskentelee ammattimaisena sijoittajana, yrittäjänä (vuodesta 2013 Svenska Pannkakshuset AB:ssa, vuosina 2006-2010 Åre Skilodge AB:ssa) ja hallituksen jäsenenä (QuiaPEG Pharmaceuticals AB ja Copperstone Resources AB). Vuonna 2011 hän työskenteli yrityskauppaneuvonantajana Mellby Gård AB:n tytäryhtiölle (yritysosto Yhdysvalloissa), vuosina 2003-2009 Kaupthing rahastojen, private bankingin ja varainhoidon sekä Kaupthingin Investment Banking & Business Control -yksiköissä Tukholmassa, vuosina 1996-1999 ja 2001-2002 Enskilda Securitiesin corporate finance -yksikössä Tukholmassa ja vuosina 1999-2001 Enskilda Securitiesin palveluksessa New Yorkissa työskennellen Enskildan ja The Blackstone Groupin M&A-allianssissa.

SAVO-SOLAR OY

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Varjotie
Puh: +358 400 419 734
Sähköposti: jari.varjotie@savosolar.fi

Ingrid Östhols, viestintä
Puh: +46 721 810 867
Sähköposti: ingrid.osthols@savosolar.se

Hyväksytty neuvonantaja
Mangold Fondkommission AB
Puh: +46 (8) 5030 1550
Sähköposti: info@mangold.se

Savo-Solar lyhyesti
Savo-Solarin erittäin tehokkaat keräimet ja suuren mittakaavan aurinkolämpöjärjestelmät ovat vieneet aurinkolämpöenergiateknologian aivan uudelle tasolle. Yhtiön keräimissä on patentoidut, nanopinnoitetut suoravirtausabsorberit, ja tällä johtavalla teknologialla Savo-Solar auttaa asiakkaitaan tuottamaan puhdasta ja kilpailukykyistä energiaa. Savo-Solarin visio on olla ensisijainen valinta tehokkaiden aurinkolämpö-järjestelmien toimittajana maailmanlaajuisesti. Yhtiö keskittyy suuren mittakaavan projekteihin kaukolämmön tuotannossa, teollisuuden prosessilämmityksessä ja kiinteistöjärjestelmissä – eli markkinoihin joissa on iso nopean kasvun potentiaali. Yhtiö toimittaa ensisijaisesti kokonaisia järjestelmiä suunnittelusta asennukseen käyttäen parhaita paikallisia yhteistyökumppaneita. Savo-Solar on tunnustetusti alan innovatiivisin yritys ja haluaa pysyäkin sellaisena. Yhtiö on myynyt ja toimittanut tuotteitaan yli 17 maahan neljällä mantereella. Savo-Solarin osake on listattu First North Swedenissä tunnuksella SAVOS ja First North Finlandissa tunnuksella SAVOH. www.savosolar.fi

More Posts